Дрогу куповали у кафићима и студентском кампусу

Небојша Томашевић
Дрогу куповали у кафићима и студентском кампусу

Бањалука - Поједини свједоци тужилаштва у процесу против Срђана Велимировића (22) из Бањалуке казали су у бањалучком Окружном суду да су дрогу куповали у кафићима, студентском кампусу, али да наркотике нису узимали од оптуженог, већ од других лица.

- Не познајем оптуженог Велимировића, а наркотике сам узео једном од Николе Гајића. Чуо сам у граду да ради са тим и срео сам га у једном кафићу. Замолио сам га да одемо до тоалета да га нешто питам и он је пристао. Када сам му рекао да ли ми може продати, он је рекао да може. Тада сам му дао десет КМ, а он мени марихуану у фолији коју је имао код себе - казао је свједок Алекса Трнинић и додао да не зна одакле Гајићу дрога.

Драган Поповић је испричао да је марихуану набављао на партију у студентском кампусу, али да не зна особу од које је купио наркотик.

Велимировића оптужница терети да је од почетка 2017. до 15. априла ове године продавао марихуану на подручју Бањалуке и Лакташа. У оптужници се наводи да је, осим тога, ангажовао Николу Гајића (22), који је раније признао кривицу и осуђен на три и по године робије, да за њега продаје марихуану по цијенама од пет, десет и 20 КМ. Продају дроге, мјесто примопредаје, цијену и количину оптужени су договарали у телефонским разговорима са купцима.

У овом случају, осим Велимировића и Гајића, био је оптужен и Мирче Керкез (33) из Лакташа, који је на основу споразумног признања кривице осуђен на четири године робије. Према тој пресуди, Керкез је, између осталог, у једном наврату прикривеном истражиоцу продао 52 грама кокаина за 2.500 евра, а том приликом је рекао да ће набавити још килограм те дроге. То је и учинио, па је 15. априла продао 1.164 грама кокаина прикривеном истражиоцу у Језеру код Трна за око 75.000 КМ. Тада је и ухапшен. Поменути трио ухапшен је у априлу у полицијској акцији “Експерт” након продаје дроге прикривеним истражиоцима МУП-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана