Да ли је особљу у фочанској болници беба испала више пута?

ГС
Да ли је особљу у фочанској болници беба испала више пута?

Нисмо криви, тако су се данас у фочанском Основном суду изјаснили доктор Владимир Чанчар и бабица Биљана Kулић, а све по питању пада бебе који се десио прије више од годину дана у фочанској болници.

У пратњи адвоката напустили су суд и избјегли одговоре на новинарска питања.

У суду су данас били и родитељи, кажу да су огорчени и да неће одустати, преноси АТВ.

"Ми смо огорчени на све ово и послије свега што се десило и операције и у каквим стању је дијете било 13 дана у болници шта је прошло и годину дана контрола а они већ кажу да нису криви“, каже отац Данијел Весић.

"И да им поручим да нећемо стати све до краја и да ће сигурно овај Суд да донесе праву и исправну одлуку“, каже мајка Јована Весић.

Оптужницом, Чанчару и Kулићевој је на терет стављено нехатно кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи, за које им пријети казна од једне до осам година затвора. Весићи откривају и нове детаље из оптужнице.

"Из Тужилаштва су нам рекли да имају доказе да је дијете испало два пута и више. Ми смо све ово знали, читали смо, докази имају“, каже отац Данијел Весић.

Весићи љути и што ово двоје медицинара и даље раде у фочанској болници.

У фочанској болници пред камере не желе, али одговорили су писмено - кажу да су урадили све што им закон налаже, исто тако кажу да су урадили све да се ово више не понавља.

Раније је завршено суђење за примање односно давање мита. Доктор Чанчар је осуђен на шест мјесеци затвора и новчану казну од 20.000 KМ, а медицинска сестра Гордана Соколовић на условну казну од шест мјесеци, са роком провјере од три године. Отац Данијел је осуђен на новчану казну од 5.000 KМ због давања мита.

"Ми нисмо задовољни са тим, наше дијете је било 13 дана у болници и није нас нико питао како је то дијете а ни данас након 18 мјесеци није нико питао како је дијете. Нама као родитељима чије је дијете испало 5.000 марака дали казну“, каже мајка Јована Весић.

Све се дешавало 19. августа 2022. године. Јована се породила у 8.20 а њена тек рођена дјевојчица Ј.В. је медицинарима испала на под, беба је тада задобила тешке повреде главе. Родитељи тврде да су за немили догађај сазнали неколико сати касније. Лијечење бебе је настављено у Сарајеву. Што је најважније дјевојчица је сада добро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана