Бурзић једног сина убио, а другог покушао да убије

nezavisne.com
Бурзић једног сина убио, а другог покушао да убије

БИХАЋ - Против Сулејмана Бурзића (76) из Цазина Кантонални суд у Бихаћу потврдио је оптужницу Кантоналног тужилаштва УСК која га терети да је прошле године након сукоба са синовима испалио више хитаца и усмртио сина Вернеса док Емира није погодио.

Оптужница га терети за убиство и покушај убиства, што се десило 15. августа 2019. године у насељу Шепићи, у Цазину.

"Након краће вербалне препирке и физичког сукоба са синовима Б.В. и Б.Е, у намјери да их усмрти, из пиштоља је испалио више хитаца. Притом је Б.В. ранио на три мјеста, а он је од повреда одмах преминуо. Према Б.Е. испалио је више хитаца, али га није погодио", наводе из Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона.

Како су додали, након вишемјесечне истраге, саслушања већег броја свједока и ангажовања неколико вјештака, Тужилаштво је потврдило основаност ове оптужнице, коју је у коначници потврдио Кантонални суд у Бихаћу.

Овом оптужницом затражено је и продужење притвора Бурзићу због страха да ће оптужени боравком на слободи довршити покушано кривично дјело, као и да ће његово пуштање на слободу резултирати стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Бурзић се у притвору у Бихаћу налази од 15. августа 2019. године.

Незванично, мотив свађе били су неријешени имовински односи између оца и синова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана