Брчаку Синиши С. четири године робије за несрећу са троје мртвих

Г.С.
Брчаку Синиши С. четири године робије за несрећу са троје мртвих

ДОБОЈ - Окружни суд у Добоју осудио је Синишу С. из Брчког на четири године робије, за учествовање у саобраћајној несрећи у којој су погинуле три особе у Лочнарима, општина Доњи Жабар

Према пресуди, у моментима судара, 5. септембра 2020. године, око 2.20,  он је управљао возилом ауди Б8.

"Приближавајући се четворокракој сложеној раскрсници, на којој је саобраћај регулисан семафором, возио је брзином од око 84,8 km/h, иако је брзина ограничена до 60 km/h", наводи се у пресуди, а потврђено је "Независним новинама".

Како се додаје, наставио је том брзионом кретање, те није зауставио своје возило и када му је било упаљено црвено свјетло.

У том  тренутку, додаје се, магистралним путем кретао се мерцедес-бенз 110 вито, којим је управљао Б.Ф. и којем је на семафору такође било упаљено црвено свјетло, возећи брзином 63,85 km/h, иако је ограничење било до 40 km/h.

Због тога је, додаје се, у зони раскрснице дошло до удара предњег чеоног дијела аудија, којим је управљао оптужени, у предњу десну бочну страну мерцедеса, којим је управљао Б.Ф.

"Усљед тога су погинули возач мерцедеса Б.Ф, те путници у том возилу Б.Џ. и Д.А.", истиче се у пресуди. 

Истакнуто је да се Синиша Б, као учесник у саобраћају на путевима, није придржавао саобраћајних прописа и тако је угрозио саобраћај, те довео у опасност живот људи, па је услијед тога погинуло више лица.

Уз затворску казну, Синиши је изречена и забрана управљања возилом "Б" категорије у трајању од три године, која се рачуна од дана правноснажности опресуде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана