Брчаку правоснажно седам година затвора за убиство због свађе у саобраћају

Glas Srpske
Foto: Pixabay

БРЧКО- Апелациони суд Брчко дистрикта БиХ правоснажно је осудио Душана Илића (21) из Брчког на седам година затвора и тако му повећао казну за убиство Славена Марчете.

Апелациони суд, прихвативши жалбу Тужилаштва Брчко измијенио је првостепену пресуду у одлуци о казни и усвојивши приједлог овог тужилаштва за изрицање строже казне Илићу те измијенио првостепену пресуду којом му је претходно била изречена казна затвора у трајању од четири године. 

"Тужилаштво Дистрикта доказало је оптужбе да је Илић 16. маја 2020, око 21.20 сати у улици Бијељинска бб, аутомобилом којим је управљао, лишио живота Славена Марчету. Након што је Марчета због неспоразума с њим у саобраћају изашао из свог возила, Илић је нагло стартао аутомобил Ауди ВИ којим је управљао, те његовим предњим дијелом ударио оштећеног и оборио на тло", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Он је затим прешао пнеуматиком преко ногу оштећеног, након чега се дао у бјекство, док је Марчета задобивши повреде главе усљед пада кроз неколико сати преминуо. 

У првостепеном поступку, Основни суд Дистрикта неправоснажно је осудио Илића за кривично дјело убиства (из члана 163 став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) изрекавши му, уз навођење бројних олакшавајућих околности, казну затвора у трајању од четири године. 

"Узевши у обзир ранију судску праксу приликом изрицања казни за ову врсту тешких кривичних дјела против живота и тијела, Тужилаштво је поднијело жалбу Апелационом суду Дистрикта. Оцијенивши жалбу Тужилаштва као основану, Апелациони суд измијенио је првостепену пресуду у одлуци о казни правоснажно осудивши Душана Илића на седам година затвора", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана