Бомбашу продужено лијечење на психијатрији

Небојша Томашевић
Бомбашу продужено лијечење на психијатрији

Бањалука - Жељку Стевановићу (49) из Бањалуке, који је у неурачунљивом стању бомбом усмртио возача "Аутопревоза" Бору Топића (55) у Бањалуци, на још годину продужена је мјера обавезног лијечења у затвореној установи Психијатријској болници у Сокоцу.

Одлуку о продужењу присилног лијечења донио је Основни суд у Бањалуци након ванрасправног рочишта на којем је вјештак медицинске струке изнио свој налаз о Стевановићу. Одлука је неправоснажна и на њу је одбрана уложила жалбу Окружном суду у Бањалуци који још није донио своју одлуку.

Стевановић је у бањалучком Окружном суду 27. јуна осуђен на  присилно лијечење од шест мјесеци у затвореној установи због убиства Топића. Пресуду је изрекло судско вијеће којим је предсједавао Пане Гаврић, а тада је истакнуто да ће се о даљем лијечењу и смјештају Стевановића одлучивати у посебном поступку.

Према наводима у пресуди, Стевановић је Топића усмртио   13. марта, на стајалишту код Пољопривредне школе у бањалучком насељу Лазарево. Он је у аутобус "Аутопревоза" који је возио Топић на линији број 2, Бањалука – Трн   убацио ручну бомбу "М57". Бомба је експлодирала у Топићевој лијевој руци када је он покушао да је избаци напоље. Топић је преминуо од повреда које су му нанијели гелери од бомбе. Од експлозије повријеђени су путници Горан Пећанац и Иван Ивановић. *

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана