Бијељинка осуђена на годину и по затвора јер је уцјењивала партнера

Н. Т.
Бијељинка осуђена на годину и по затвора јер је уцјењивала партнера

БИЈЕЉИНА - Марија Марјановић (29) из Бијељине осуђена је у Основном суду у том граду на годину и по затвора због покушаја изнуде новца од бившег момка Милоша Н. (23), који се убио.

Њен бранилац Петко Будиша казао је да је током поступка одбрана успјела да докаже да оптужена нема везе са смрћу младића.

- Свакако кад добијемо пресуду одлучићемо о даљим корацима и жалби на њу. Успјели смо доказати да смрт младића није резултат њених поступака - рекао је Будиша.

Према пресуди која је објављена на интернет странци бијељинског Основног суда, наводећи иницијале, Марјановићева је кривично дјело починила крајем 2020. године. Она се свом момку лажно представљала као опасни криминалац Б. К. из Тузле и пријетећи бацањем бомбе тражила новац.

- Оптужена М. М. је од Н. М. са којим је била у емотивној вези у дужем периоду тражила и добијала новац. Када је једном приликом неутврђеног дана у септембру 2020. године затражила 1.300 КМ, он јој није могао да удовољи па га је присилила. Представила се као К. Б. те је младићу упутила поруку да је дуг који је она имала према Б. Б. сада његов, јер је љубоморан на њихову везу те да ће ако му, ако не плати дуг, бацити бомбу - стоји у пресуди.

Додато је да је Н. М. пријетње схватио озбиљно те је оптуженој послао поруку да ће све пријавити полицији, а она му је одговорила да Б. Б. више не потражује паре од њега, јер му се у међувремену родило дијете па части. Милош. Н. је пронађен објешен у октобру 2020. године и иза себе је оставио опроштајно писмо помоћу којег је полиција утврдила да је дуже вријеме био изложен пријетњама и уцјени путем "Инстаграм" профила опасног криминалца из Тузле. Тај профил је наводно направила оптужена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана