Батинама изнуђено признање више крађа

Небојша Томашевић
Батинама изнуђено признање више крађа

Бањалука - Мирхад Махмутагић (33) из Бањалуке казао је у бањалучком Окружном суду да га је полиција брутално претукла, због чега је признао да је с Анђелком Чавловићем починио 17 крађа, иако то није тачно.

Он је казао да је починио неке крађе, али не све за које га терете и нагласио да у вршењу кривичних дјела с њим није учествовао оптужени Чавловић. Њих двојицу тужилаштво терети да су починили 17 крађа, у којима су однијели накит, новац и другу робу у вриједности око 177.570 марака.

- У полицији су ме држали од 21 до три часа. Тражили су да потпишем да сам заједно с Чавловићем починио 17 провала. На крају сам то потписао, иако то није тако. Сигурно нисам провалио и опљачкао накит из стана Саше Чудића, за шта ме терете - казао је Махмутагић.

Његовим свједочењем завршен је доказни поступак у овом случају, након чега су одбрана и тужилаштво изнијели завршне ријечи. Тужилац Тања Мрђа затражила је од Судског вијећа да оптужене осуди, јер сматра да докази потврђују да су починили кривична дјела за која их терете.

Чавловићев адвокат Марица Ћулум затражила је да он буде ослобођен, јер нема доказа. Махмутагићев бранилац Милица Цвијановић је истакла да је истрага урађена лоше и да тужилац ничим није доказао вриједност украдених ствари и накита које наводи у оптужници.

Према оптужници Махмутагић и Чавловић су од јула до децембра 2009. године провалили у 17 станова на подручју Бањалуке. Њима се, између осталог, на терет ставља да су из стана бившег народног посланика и директора једне од осигуравајућих кућа Саше Чудића украли накит вриједан 70.000 марака. Предсједник Судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић изрицање пресуде заказала је за данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана