Бањалука: Стојчиновић и Јеличић осуђени на три године и три мјесеца робије

Ј. С.
Бањалука: Стојчиновић и Јеличић осуђени на три године и три мјесеца робије

БАЊАЛУКА- Бивши правобланилац Републике Српске Мирко Стојчиновић и његов бивши помоћник Борислав Јеличић осуђени су на укупно три године и три мјесеца затвора у поновљеном поступку због злоупотребе положаја.

Стојчиновићу је, према пресуди бањалучког Окружног суда, изречена казна од  двије и по године, а Јеличићу девет мјесеци затвора. Одбрана оптужених је на ову пресуду најавила жалбу. 

Они су  према првостепеном пресудом били осуђени на укупно пет и по година затвора јер су злоупотребама омогућили да милионска имовина Граџа Бањалука припадне приватним фирмама.

Врховни суд РС укинуо је ту пресуду и поступак вратио на ново суђење. Чињенично стање није било промијењено измјенама оптужнице, али је ублажено кривично дјело, злоупотреба положаја, у предметима "Наш дом" и "Граџа".

Стојчиновића  су теретили да је прекорачио овлашћења и да је фирмама "Наш дом" и "Граџа" омогућио да на себе укњиже некретнине и земљишне парцеле, чиме је Бањалука оштећена за више од 7,5 милиона КМ, а Јеличића да се заједно са Стојчиновићем у предмету "Пољопривредна школа" одрекао тужбе и закључио судско поравнање, а да није обавиестио Град Бањалуку.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана