Banjaluka: Stojčinović i Jeličić osuđeni na tri godine i tri mjeseca robije

J. S.
Banjaluka: Stojčinović i Jeličić osuđeni na tri godine i tri mjeseca robije

BANjALUKA- Bivši pravoblanilac Republike Srpske Mirko Stojčinović i njegov bivši pomoćnik Borislav Jeličić osuđeni su na ukupno tri godine i tri mjeseca zatvora u ponovljenom postupku zbog zloupotrebe položaja.

Stojčinoviću je, prema presudi banjalučkog Okružnog suda, izrečena kazna od  dvije i po godine, a Jeličiću devet mjeseci zatvora. Odbrana optuženih je na ovu presudu najavila žalbu. 

Oni su  prema prvostepenom presudom bili osuđeni na ukupno pet i po godina zatvora jer su zloupotrebama omogućili da milionska imovina Gradža Banjaluka pripadne privatnim firmama.

Vrhovni sud RS ukinuo je tu presudu i postupak vratio na novo suđenje. Činjenično stanje nije bilo promijenjeno izmjenama optužnice, ali je ublaženo krivično djelo, zloupotreba položaja, u predmetima "Naš dom" i "Gradža".

Stojčinovića  su teretili da je prekoračio ovlašćenja i da je firmama "Naš dom" i "Gradža" omogućio da na sebe uknjiže nekretnine i zemljišne parcele, čime je Banjaluka oštećena za više od 7,5 miliona KM, a Jeličića da se zajedno sa Stojčinovićem u predmetu "Poljoprivredna škola" odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje, a da nije obaviestio Grad Banjaluku.

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana