Бањалучанин остао без плијена, добио четири године затвора

Јасмина Салопек
Бањалучанин остао без плијена, добио четири године затвора

БАЊАЛУКА - Недељко Весић (27) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на четири године затвора због покушаја пљачке радника брзе поште “Икс Експрес” Младена Милаковића од којег је пријетећи пиштољем покушао да отме новац.

Весића бањалучко Окружно тужилаштво терети да је 10. септембра 2020. године починио покушај разбојништва у бањалучкој улици Владимира Роловића у насељу Лауш. Како се наводи у оптужници оптужени је претходно путем телефона позвао раднике брзе "Икс Експрес" поште и представио се као Ненад Јунгић те договорио предају пошиљке.

- Када је радник брзе поште Младен Милаковић дошао на договорено мјесто оптужени  је пријетећи пиштољ усмјерио ка њему и рекао дај паре и телефон. Милаковић је пружио отпор, након чега га је оптужени ударио песницом и побјегао не отуђивши ништа-стоји у оптужници.

Истрагом је утврђено да је Весић договорио са радником брзе поште примопредају пакета. Нашли су се у улици изнад продавнице Јувента и оптужени је носио пакет те када је прошао возилу у коме је био радник брзе поште затражио је кесу. Док је радник тражио он је извадио пиштољ и усмјерио у његова прса  и тражио новац. Том приликом дошло је до отимања оружја и нагуравања током којег је и дошло до опаљења пиштоља на празно. Тада је починилац ударио радника песницом у главу и побјегао.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана