Аутомобилом усмртио три члана породице Ливњак: Добио шест година затворске казне

Г.С.
Аутомобилом усмртио три члана породице Ливњак: Добио шест година затворске казне

ТЕСЛИЋ - Горан Бјелац (22) осуђен је на шест година затвора због изазивања тешке саобраћајне несреће у којој је погинуло троје чланова породице Ливњак, потврђено је порталу Српскаинфо.

Основни суд у Теслићу оптуженом је уједно изрекао и мјеру безбједности, односно одузимање возачке дозволе у трајању од пет година. Ова мјера примјењиват ће се у вријеме када оптужени не буде био у затвору.

Суђење Бјелцу почело је у марту ове године, а остаће упамћено по свједочењу дјевојке оптуженог која је тврдила да није видјела тренутак када је Бјелац аутом прешао у супротну коловозну траку и ударио у ауто у којем се возила породица Ливњак. Несрећа се догодила 15. августа 2020. око 23:20 у мјесту Булетић, на магистралном путу Бањалука-Теслић.

У несрећи су учествовали Ауди А6 који је возио оптужени Бјелац и Фиат за чијим воланом је био Зоран Ливњак. Према оптужници, возач Аудија и оптужени Бјелац у вријеме тешке несреће био је под забраном управљања возилом “Б” категорије због раније пребрзе вожње.

Возач Аудија је у потпуности прешао у супротну, лијеву коловозну траку и својим предњим десним бочним дијелом ударио у предњи десни бочни дио Фиата – наводи се у оптужници добојског Окружног тужилаштва, која је потврђена још у мају прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана