Актива инвест пословала по закону

Небојша Томашевић
Актива инвест пословала по закону

Бањалука - Бивши предсједник Надзорног одбора друштва за управљање инвестиционим фондовима "Актива инвест" из Бањалуке Маја Хинић-Газивода казала је у бањалучком Окружном суду да је ово друштво пословало законито и да није имала примједбе на рад.

Изјавила је ово као свједок одбране четворице бивших менаџера овог друштва који су оптужени за несавјесно пословање и самог Друштва "Актива инвест". На оптуженичкој клупи се налазе директор овог друштва Срђан Праштало те Витомир Јоксимовић, Никола Јововић и Владимир Глишовић.

Газивода је говорила и о свједоку тужилаштва у овом случају, бившем члану УО Друштва "Актива инвест" Божидару Драганићу. Испричала је у суду да је он док су радили у предузећу "Прима" у Црној Гори починио низ незаконитости. Казала је да је обављала послове секретара, а Драганић је био правник.

- Током 2010. године Драганић ми је донио свој нови уговор о раду који предвиђа да му се исплати отпремнина прво од шест, а затим је и то измијенио и навео да му се исплати десет зарада. Казао је да тај уговор датирам као да је од првог дана када га је и потписао, мислим 2006. или 2008. године, а не од дана кад је донио измјене. По оригиналном уговору није имао право на отпремнину - казала је, између осталог, Хинић-Газивода.

Специјални тужилац Свјетлана Бјелић је приговорила свједоку и рекла да говори у корист оптужених, јер је с појединима била пријатељ. Одбрана оптужених је истакла да су Хинић-Газиводу позвали, између осталог, да дискредитује свједока тужилаштва Драганића.

Специјално тужилаштво РС терети Праштала и друге да су несавјесним пословањем приликом куповине акција "ХЛТ фонда" из Подгорице оштетили "ВБ фонд" из Бањалуке за око 400.000 марака за чији су рачун купили акције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана