Ждрали потврђено 15 година робије

Небојша Томашевић
 Ждрали потврђено 15 година робије

Сарајево - Младен Ждрале (35) звани Пата осуђен је правоснажно на 15 година затвора пред Апелационим одјељењем Суда БиХ због учешћа у убиству Милорада Тодоровића и Радомира Јанковића из Пала те Есада Шендеровића из Сарајева.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је задовољно овом правоснажном пресудом.

Ждрале је осуђен за саизвршилаштво, а поступак против њега је понављан. Суд БиХ је у фебруару 2015. године Ждралу ослободио оптужби за ова дјела, али је та пресуда укинута у октобру те године. Након тога поступак је поновљен пред Апелационим вијећем Суда БиХ које је почетком ове године Ждралу осудило на 15 година затвора.

Према пресуди, поменуто троструко убиство због којег је осуђен почињено је 18. новембра 2005. године у сарајевском насељу Враца. У пресуди је наведено да је Ждрале заједно са Борисом Говедарицом организовао убиство Милорада Тодоровића. Њих двојица добили су информацију да ће Тодоровић те вечери боравити у локалу "Два бора" на Врацама. Украденим возилом су дошли до кафане. Говедарица је кроз затворен прозор испалио рафал из аутоматске пушке према столу за којим је сједио Тодоровић. Тада су убијени Тодоровић и његов тјелохранитељ Јанковић те конобар у локалу Шендеровић. Гост у кафани Мурат Комарица тешко је рањен. Док је Говедарица пуцао, Ждрале га је чекао у возилу па су након злочина побјегли према Источном Сарајеву.

Говедарица је, иначе, убијен у августу 2007. године у насељу Лукавица у Источном Сарајеву. Младен Ждрале је раније сумњичен да је био члан криминалне групе на чијем је челу био његов рођак Ђорђе Ждрале који је у Суду БиХ осуђен на 20 година затвора због убиства некадашњег начелника Управе полиције РС Љубише Савића Маузера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана