Жртву избо 17 пута: Хрват оптужен за брутално убиство

GS
Foto: Arhiva

КЛАГЕНФУРТ – Јавно тужилаштво у Клагенфурту подигло је оптужницу против држављанина Хрватске (20) који се сумњичи за убиство 30-годишњег Аустријанца, који је убијен у свом стану, крајем јануара.

Како преносе медији, Хрват је у овом злочину имао и саучесника, школског друга из Клагенфурта, који је данас оптужен за блаже кривично дјело. Њих двојица су наводно тог 31. јануара одлучили да оду до 30-годишњег Аустријанца, за којег су вјеровали да има фрижидер пун дроге.

Када је Аустријанац отворио стан, ситуација је убрзо ескалирала и млади Хрват је почео да га боде ножем, укупно 17 пута, стоји у оптужници.

И поред бруталног убиства, њих двојица су ушли су стан тражећи дрогу, али је нису нашли. Успјели су да побјегну, али су убрзо пронађени.

Непосредно након убиства, жена у сусједном стану рекла је да је скоро све видјела кроз одшкринута врата.

“Шокирана сам што се такав ужасан чин догађа у мом комшилуку”, рекла је она додавши да су њена врата била само мало отворена и на њима је био сигурносни ланац.

“Јасно се могло чути да се неколико мушкараца међусобно свађа. Одједном је било готово. Завладала је мртва тишина”, каже жена. Обавијестила је полицију која је одмах стигла. Полицајци су у стану пронашли мртвог станара.

Након хапшења, полиција је покушала да саслуша обојицу нападача, али Хрвата нису могли јер је морао на трежнејње. Обојица се од убиства налазе у затвору, а Хрват је, у међувремену, признао злочин, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана