Žrtvu izbo 17 puta: Hrvat optužen za brutalno ubistvo

GS
Foto: Arhiva

KLAGENFURT – Javno tužilaštvo u Klagenfurtu podiglo je optužnicu protiv državljanina Hrvatske (20) koji se sumnjiči za ubistvo 30-godišnjeg Austrijanca, koji je ubijen u svom stanu, krajem januara.

Kako prenose mediji, Hrvat je u ovom zločinu imao i saučesnika, školskog druga iz Klagenfurta, koji je danas optužen za blaže krivično djelo. Njih dvojica su navodno tog 31. januara odlučili da odu do 30-godišnjeg Austrijanca, za kojeg su vjerovali da ima frižider pun droge.

Kada je Austrijanac otvorio stan, situacija je ubrzo eskalirala i mladi Hrvat je počeo da ga bode nožem, ukupno 17 puta, stoji u optužnici.

I pored brutalnog ubistva, njih dvojica su ušli su stan tražeći drogu, ali je nisu našli. Uspjeli su da pobjegnu, ali su ubrzo pronađeni.

Neposredno nakon ubistva, žena u susjednom stanu rekla je da je skoro sve vidjela kroz odškrinuta vrata.

“Šokirana sam što se takav užasan čin događa u mom komšiluku”, rekla je ona dodavši da su njena vrata bila samo malo otvorena i na njima je bio sigurnosni lanac.

“Jasno se moglo čuti da se nekoliko muškaraca međusobno svađa. Odjednom je bilo gotovo. Zavladala je mrtva tišina”, kaže žena. Obavijestila je policiju koja je odmah stigla. Policajci su u stanu pronašli mrtvog stanara.

Nakon hapšenja, policija je pokušala da sasluša obojicu napadača, ali Hrvata nisu mogli jer je morao na trežnejnje. Obojica se od ubistva nalaze u zatvoru, a Hrvat je, u međuvremenu, priznao zločin, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana