Злоупотребама оштетили Исламску вјерску заједницу за 1.5 милиона КМ

Н. Т.
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Три особе пријављене су Окружном тужилаштву у Бањалуци због сумње да су разним злоупотребама оштетили Исламску вјерску организацију за 1. 5 милиона марака, потврђено је у Полицијској управи Бањалука.

Незванично сазнајемо да су тужилаштву пријављени Алмир Хоџић из Челинца, Осман Козлић из Бањалуке те Мухедин Спахић из Зенице. Према нашим информацијама они су незаконито закључивали купопородајне уговоре о продаји земље власништва Исламске вјерске заједнице у Бањалуци.

- Нису имали сагласност управног одобора ИВЗ у Бањалуци нити су надлежне око продаје земљишта обавјештавали и са њима се договарали. Оштећен је Меџлис ИВЗ у Бањалуци и бањалучко Муфтијство - рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да А.Х. из Челинца и О.К. из Бањалуке сумњиче за кривична дјела злоупотреба положаја одговорног лица, а  М.С. из Зенице за кривично дјело закључење штетног уговора.

- Против њих је 26. маја поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука. Пријављена лица сумњиче се да су поменута кривична дјела починила у току 2016. године обављајући послове представника и одговорних лица у Исламској вјерској организацији у Бањалуци истој причинили материјалну штету у износу од око 1.500.000 КМ-наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана