Zloupotrebama oštetili Islamsku vjersku zajednicu za 1.5 miliona KM

N. T.
Foto: Agencije

BANjALUKA - Tri osobe prijavljene su Okružnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da su raznim zloupotrebama oštetili Islamsku vjersku organizaciju za 1. 5 miliona maraka, potvrđeno je u Policijskoj upravi Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da su tužilaštvu prijavljeni Almir Hodžić iz Čelinca, Osman Kozlić iz Banjaluke te Muhedin Spahić iz Zenice. Prema našim informacijama oni su nezakonito zaključivali kupoporodajne ugovore o prodaji zemlje vlasništva Islamske vjerske zajednice u Banjaluci.

- Nisu imali saglasnost upravnog odobora IVZ u Banjaluci niti su nadležne oko prodaje zemljišta obavještavali i sa njima se dogovarali. Oštećen je Medžlis IVZ u Banjaluci i banjalučko Muftijstvo - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da A.H. iz Čelinca i O.K. iz Banjaluke sumnjiče za krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica, a  M.S. iz Zenice za krivično djelo zaključenje štetnog ugovora.

- Protiv njih je 26. maja podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Prijavljena lica sumnjiče se da su pomenuta krivična djela počinila u toku 2016. godine obavljajući poslove predstavnika i odgovornih lica u Islamskoj vjerskoj organizaciji u Banjaluci istoj pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 1.500.000 KM-navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana