Затражено притварање осумњиченог за учешће у убиству Славише Ћулума

Небојша Томашевић
Foto: Архива

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ затражило је одређивање једномјесечног притвора Дарију  Јекићу (35) из Добоја, кога између осталог терете за ућешће у убиству Славише Ћулума те организовани шверц наркотицима у предмету "Сториџ".

Приједлог је упућен Суду БиХ, а одређивање притвора тражено је због опасности да би Јекић  могао побјећи, утицати на свједоке те поновити кривично дјело. Истрага против њега се води у оквиру предмета "Сториџ2",

- Осумњичени Јекић се између осталог терети да је комуницирајући путем апликације “Скај”, договарао и учествовао у тешким кривичним дјелима организованог криминала, неовлаштеног међународног промета опојним дрогама марихуана и “хероин у великим количинама, као и постављању експлозивне направе на објекту на подручју Градишке - саопштило је Тужилаштво БиХ.

Јекић је наводно од 2020. године  члан групе Душана Ловреновића која се на подручју БиХ, Црне Горе, Албаније и Хрватске бавила организованим криминалом. Група се терети за кријумчарење великих количина дроге из Албаније и Црне Горе у БиХ, која је заједно са оружјем складиштена у Градишци. Сумња се да су дио дроге чланови групе препродавали у БиХ, док су већи дио препакивали и кријумчарили даље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана