Zatraženo pritvaranje osumnjičenog za učešće u ubistvu Slaviše Ćuluma

Nebojša Tomašević
Foto: Arhiva

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Dariju  Jekiću (35) iz Doboja, koga između ostalog terete za ućešće u ubistvu Slaviše Ćuluma te organizovani šverc narkoticima u predmetu "Storidž".

Prijedlog je upućen Sudu BiH, a određivanje pritvora traženo je zbog opasnosti da bi Jekić  mogao pobjeći, uticati na svjedoke te ponoviti krivično djelo. Istraga protiv njega se vodi u okviru predmeta "Storidž2",

- Osumnjičeni Jekić se između ostalog tereti da je komunicirajući putem aplikacije “Skaj”, dogovarao i učestvovao u teškim krivičnim djelima organizovanog kriminala, neovlaštenog međunarodnog prometa opojnim drogama marihuana i “heroin u velikim količinama, kao i postavljanju eksplozivne naprave na objektu na području Gradiške - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Jekić je navodno od 2020. godine  član grupe Dušana Lovrenovića koja se na području BiH, Crne Gore, Albanije i Hrvatske bavila organizovanim kriminalom. Grupa se tereti za krijumčarenje velikih količina droge iz Albanije i Crne Gore u BiH, koja je zajedno sa oružjem skladištena u Gradišci. Sumnja se da su dio droge članovi grupe preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakivali i krijumčarili dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana