Затражено притварање осумњичених за малверзације са возачким испитима и дозволама

Небојша Томашевић
Затражено притварање осумњичених за малверзације са возачким испитима и дозволама

БАЊАЛУКА- Републичко тужилаштво предложило је одређивање притвора за седам ухапшених у акцији "Алтер его 1 и 2" које терете за разне злоупотребе и примање мита приликом полагања возачких испита и издавања возачких дозвола.

Сазнајемо да је притвор предложен  за радницу МУП-а Српске Милијану Пепић, те власника ауто школе "Дадо" Далибора Крунића, као и за Драгана Стјепановића, Бранислава Писића, Ивана Лукића сви из Зворника, те одборника ПДП у Братунцу Мирка Стојановића као и  одборнику Ујединњене Српске у Скупштини општине Сребреница Мирославу Грујичићу.

Из Републичког јавног тужилаштва је, наводећи  иницијале, саопштено да им је притвор предложен због бојазни од утицаја на свједоке, саучеснике или прикриваче, као и бојазни да ће уништити, фалсификовати или измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак.

- Осумњичена лица Д.К, М.П, Д.С, Б.П, И.Л, М.Г. и М.С. се сумњиче да су у периоду од новембра 2021.године до јуна 2023. године, дјелујући као организована криминална група на подручју Зворника, Осмака, Братунца, Власенице као и сусједних мјеста на територији Тузланског кантона учествовали у извршењу више кривичних дјела. Сачињавали су лажне јавне исправе потребне за стицање права на полагање возачког испита и издавање возачке дозволе и као такве стављали у оптицај и зато примали новац од кандидата који су полагали возачки испит - наводи се у саопштењу.

Појашњава се да се осумњичени терете да су учинили кривично дјело удруживање ради вршења кривичног дјела у вези са кривичним дјелима фалсификовање исправе, издавање и употреба неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења, давање мита, примање мита, злоупотреба службеног положаја или овлашћења и трговина утицајем.

Наводе да је приједлог притвора упућен судији за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана