Zatraženo pritvaranje osumnjičenih za malverzacije sa vozačkim ispitima i dozvolama

Nebojša Tomašević
Zatraženo pritvaranje osumnjičenih za malverzacije sa vozačkim ispitima i dozvolama

BANjALUKA- Republičko tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora za sedam uhapšenih u akciji "Alter ego 1 i 2" koje terete za razne zloupotrebe i primanje mita prilikom polaganja vozačkih ispita i izdavanja vozačkih dozvola.

Saznajemo da je pritvor predložen  za radnicu MUP-a Srpske Milijanu Pepić, te vlasnika auto škole "Dado" Dalibora Krunića, kao i za Dragana Stjepanovića, Branislava Pisića, Ivana Lukića svi iz Zvornika, te odbornika PDP u Bratuncu Mirka Stojanovića kao i  odborniku Ujedinnjene Srpske u Skupštini opštine Srebrenica Miroslavu Grujičiću.

Iz Republičkog javnog tužilaštva je, navodeći  inicijale, saopšteno da im je pritvor predložen zbog bojazni od uticaja na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i bojazni da će uništiti, falsifikovati ili izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

- Osumnjičena lica D.K, M.P, D.S, B.P, I.L, M.G. i M.S. se sumnjiče da su u periodu od novembra 2021.godine do juna 2023. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Zvornika, Osmaka, Bratunca, Vlasenice kao i susjednih mjesta na teritoriji Tuzlanskog kantona učestvovali u izvršenju više krivičnih djela. Sačinjavali su lažne javne isprave potrebne za sticanje prava na polaganje vozačkog ispita i izdavanje vozačke dozvole i kao takve stavljali u opticaj i zato primali novac od kandidata koji su polagali vozački ispit - navodi se u saopštenju.

Pojašnjava se da se osumnjičeni terete da su učinili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelima falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i trgovina uticajem.

Navode da je prijedlog pritvora upućen sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana