Затечени у ловишту с пушком, тврде да су је пронашли

Срна
Затечени у ловишту с пушком, тврде да су је пронашли

САРАЈЕВО - Полицијски службеници су у ловишту у мјесту Миљевићи на подручју Завидовића затекли два лица код којих су пронашли пушку М-48 са четири метка и над њима је спроведена криминалистичка обрада, а оружје је одузето.

Ловочувар чији су иницијали Х.А. обавијестио је синоћ у 18.45 часова Полицијску станицу Завидовићи да је у ловишту затекао два непозната лица са ватреним оружјем.

-Одмах по дојави, на мјесто догађаја упућени су припадници Полицијске станице Завидовићи који су на овој локацији затекли лица чији су иницијали Л.Њ. (24) из Бањалуке и Л.Н. (21) из Градишке која су код себе имала ватрено оружје - саопштено је из Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Зеница.

Током криминалистичке обраде ова лица су изјавила да су у мјесту Миљевићи боравила са породицама, те да су у једној старој кући пронашли пушку са којом су кренули у шуму, гдје их је затекао ловочувар.

Припадници Полицијске станице Завидовићи ће током дана предузети мјере у складу са Законом о кривичном поступку Ф БиХ с циљем утврђивања околности посједовања овог оружја.

Након комплетирања документације против Л.Њ. ће Тужилаштву Зеничко-добојског кантона бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољено држање оружја или експлозивних материја, наведено је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана