Zatečeni u lovištu s puškom, tvrde da su je pronašli

Srna
Zatečeni u lovištu s puškom, tvrde da su je pronašli

SARAJEVO - Policijski službenici su u lovištu u mjestu Miljevići na području Zavidovića zatekli dva lica kod kojih su pronašli pušku M-48 sa četiri metka i nad njima je sprovedena kriminalistička obrada, a oružje je oduzeto.

Lovočuvar čiji su inicijali H.A. obavijestio je sinoć u 18.45 časova Policijsku stanicu Zavidovići da je u lovištu zatekao dva nepoznata lica sa vatrenim oružjem.

-Odmah po dojavi, na mjesto događaja upućeni su pripadnici Policijske stanice Zavidovići koji su na ovoj lokaciji zatekli lica čiji su inicijali L.Nj. (24) iz Banjaluke i L.N. (21) iz Gradiške koja su kod sebe imala vatreno oružje - saopšteno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Tokom kriminalističke obrade ova lica su izjavila da su u mjestu Miljevići boravila sa porodicama, te da su u jednoj staroj kući pronašli pušku sa kojom su krenuli u šumu, gdje ih je zatekao lovočuvar.

Pripadnici Policijske stanice Zavidovići će tokom dana preduzeti mjere u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku F BiH s ciljem utvrđivanja okolnosti posjedovanja ovog oružja.

Nakon kompletiranja dokumentacije protiv L.Nj. će Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana