Врховни суд РС: Укинута пресуда оптуженима за убиство Давора Витића

Н. Т.
Foto: Аваз

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске укинуо је дио пресуде којом су Бошко Ковачевић (30) и Перо Мировић (45) осуђени на по 12 година и четири мјесеца затвора за убиство Давора Витића (33) и случај вратио на ново суђење, потврђено је "Гласу Српске".

Истовремено Мировић је  осуђен на пола године затвора због недозвољеног држања оружја, док је за то исто дјело укинута пресуда Ковачевићу те враћена на поновни поступак.

У Врховном суду РС појаснили су да је вијеће прихватило жалбе окружног јавног тужиоца те је преиначило пресуду Окружног суда у Источном Сарајеву.

Ковачевић и Мировић неправоснажно су осуђени на по 12 година и четири мејсеца затвора у Окружном суду у Источном Сарајеву због убиства Митића и недозвољене производње оружја или експлозивних материја.

Витић је убијен 21. јула 2018. године у Богазу код Хан Пијеска, а  према оптужници прије злочина он и Ковачевић дописивали су се путем телефона  и пријетили један другом.

Витић је најавио долазак у Хан Пијесак па су се Ковачевић и Мировић договорили да га сачекају.

Витића је довезао Бранко Р. ”голфом 2” и када су стигли и видјели оптужене да им наоружани иду у сусрет покушали су побјећи.

Ковачевић и Мировић су испалили два хица и Витић је погођен у чело и  на мјесту остао мртав.

Током истраге убиства постојале су информације да је Ковачевићева супруга раније била у вези са Витићем због чега је између њих дошло до свађе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана