Vrhovni sud RS: Ukinuta presuda optuženima za ubistvo Davora Vitića

N. T.
Foto: Avaz

BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je dio presude kojom su Boško Kovačević (30) i Pero Mirović (45) osuđeni na po 12 godina i četiri mjeseca zatvora za ubistvo Davora Vitića (33) i slučaj vratio na novo suđenje, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Istovremeno Mirović je  osuđen na pola godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, dok je za to isto djelo ukinuta presuda Kovačeviću te vraćena na ponovni postupak.

U Vrhovnom sudu RS pojasnili su da je vijeće prihvatilo žalbe okružnog javnog tužioca te je preinačilo presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Kovačević i Mirović nepravosnažno su osuđeni na po 12 godina i četiri mejseca zatvora u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu zbog ubistva Mitića i nedozvoljene proizvodnje oružja ili eksplozivnih materija.

Vitić je ubijen 21. jula 2018. godine u Bogazu kod Han Pijeska, a  prema optužnici prije zločina on i Kovačević dopisivali su se putem telefona  i prijetili jedan drugom.

Vitić je najavio dolazak u Han Pijesak pa su se Kovačević i Mirović dogovorili da ga sačekaju.

Vitića je dovezao Branko R. ”golfom 2” i kada su stigli i vidjeli optužene da im naoružani idu u susret pokušali su pobjeći.

Kovačević i Mirović su ispalili dva hica i Vitić je pogođen u čelo i  na mjestu ostao mrtav.

Tokom istrage ubistva postojale su informacije da je Kovačevićeva supruga ranije bila u vezi sa Vitićem zbog čega je između njih došlo do svađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana