Возачи кажњени због прекршаја на Старчевици: Возили преко тротоара

ГС
Foto: Уступљене фотографије

БАЊАЛУКА - Полиција је пронашла и казнила пет возача који су у бањалучком насељу Старчевица, крећући се Булеваром Десанке Максимовић, ако би се нашли у колони возила, прелазили преко тротоара и зелене површине, како би дошли до сусједне улице и тако избјегли чекање.

Како незванично сазнају "Независне новине", у питању су по два возача из Бањалуке и Челинца, те један из Котор Вароша.

Овај проблем је посебно присутан ујутру, када се, између седам и осам часова, формирају колоне возила, у којим поједини возачи не желе да чекају, па проналазе алтернативно рјешење, при том кршећи саобраћајне прописе.

Овај случај полицији су пријавили мјештани Старчевице, који су навели да на овај начин несавјесни возачи угрожавају друге учеснике у саобраћају, те пјешаке, укључујући и ученике оближње Основне школе "Бранко Радичевић", као и да уништавају зелене површине и тротоар, преносе Независне.

"Независним" је потврђено да у близини ове локације постоји видео-надзор и да ће се сваки овакав прекршај и у будуће бити кажњен.

Подсјетимо, у Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ прописано је да возач мора за кретање возила да користи искључиво пут, односно коловоз или саобраћајну траку, односно стазу намијењену за саобраћај оне врсте возила којој припада, осим у случају опасности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана