Vozači kažnjeni zbog prekršaja na Starčevici: Vozili preko trotoara

GS
Foto: Ustupljene fotografije

BANjALUKA - Policija je pronašla i kaznila pet vozača koji su u banjalučkom naselju Starčevica, krećući se Bulevarom Desanke Maksimović, ako bi se našli u koloni vozila, prelazili preko trotoara i zelene površine, kako bi došli do susjedne ulice i tako izbjegli čekanje.

Kako nezvanično saznaju "Nezavisne novine", u pitanju su po dva vozača iz Banjaluke i Čelinca, te jedan iz Kotor Varoša.

Ovaj problem je posebno prisutan ujutru, kada se, između sedam i osam časova, formiraju kolone vozila, u kojim pojedini vozači ne žele da čekaju, pa pronalaze alternativno rješenje, pri tom kršeći saobraćajne propise.

Ovaj slučaj policiji su prijavili mještani Starčevice, koji su naveli da na ovaj način nesavjesni vozači ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju, te pješake, uključujući i učenike obližnje Osnovne škole "Branko Radičević", kao i da uništavaju zelene površine i trotoar, prenose Nezavisne.

"Nezavisnim" je potvrđeno da u blizini ove lokacije postoji video-nadzor i da će se svaki ovakav prekršaj i u buduće biti kažnjen.

Podsjetimo, u Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisano je da vozač mora za kretanje vozila da koristi isključivo put, odnosno kolovoz ili saobraćajnu traku, odnosno stazu namijenjenu za saobraćaj one vrste vozila kojoj pripada, osim u slučaju opasnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana