Возач камиона који се залетио у колону био дрогиран

ГС
Возач камиона који се залетио у колону био дрогиран

НОВА ГРАДИШКА – Прелиминарни тест показао је да је 35-годишњи возач камиона, држављанин Румуније који је јуче проузроковао тешку саобраћајну несрећу код граничног прелаза Стара Градишка, у којој је повријеђено 18 људи, био под утицајем наркотика.

-За сада имамо прелиминарни резултат теста на дроге и он је позитиван. Још се чекају резултати претраге крви и урина како би потврдили тест. Возач је још у просторијама полиције, а након што у потпуности буде окончан увиђај, биће предат притворском надзорнику, а упућен надлежном државном тужилаштву – рекао је службеник за односе са јавношћу Полицијске управе Бродско посавске Томислав Ковачевић.

Неки хрватски портали синог су објавили и да је возач у полицији признао да је возио под утицајем дроге.

До несреће је дошло када је у близини наплатне рампе Окучани возач теретног возила румунских регистарских ознака прво без заустављања пробио наплатну рампу, а након тога, скренуо лијево у смјеру граничног прелаза.

Ту је без заустављања прво ударио у једно возило, а након неколико километара је ударио у још 16 возила, а потом слетио у одводни канал.

Портал 24сата.хр. незванично је сазнао да је камион којим је изазвао несрећу био натоварен и да је с аутопута сишао из смјера запада, односно Загреба.

Још увијек је утврђује да ли уопште требао завршити на путу према граничном прелазу.

Када је ријеч о повријеђенима, у Општу болницу Нова Градишка запримљено је 19 повријеђених, од који четверо има тешке повреде, а, двоје је упућено на даље лијечење у Загреб.

-У новоградишкој болници је тренутно задржан један тешко повријеђени, док је други тешко повријеђени на лични захтјев пуштен по њега је дошла родбина из БиХ. Сви лакше повријеђени током ноћи су након указане љекарскепомоћни пуштени да даље наставе пут према БиХ – кажу у болници.

Због увиђаја је током ноћи био затворен гранични прелаз Стара Градишка- Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана