Детаљи несреће: Камион пробио рампу и налетио на колону, међу 18 повријеђених и дјеца

Танјуг
Foto: Уступљена фотографија

СТАРА ГРАДИШКА  - Укупно 18 особа је повријеђено данас када је камион налетио на 16 аутомобила који су стајали у колони, недалеко од граничног прелаза Стара Градишка.

Како се наводи у саопштању тамошње болнице, три особе имају теже повреде, али нису у животној опасности, а међу повријеђенима има и дјеце, преноси Хина.

До несреће је дошло када је у близини наплатне рампе Окучани возач теретног возила румунских регистарских ознака првое без заустављања пробио наплатну рампу, а након тога, скренуо лијево у смјеру граничног прелаза.

-Ту је без заустављања прво ударио у једно возило, а након неколико километара је ударио у још 16 возила, а потом слетио у одводни канал - рекао је Мијо Кршић, водитељ службе за јавни ред и безбједност ПУ бродско-посавске.

Ватрогасци су на терену Сјекли дијелове аутомобила како би извукли повријеђене. Укључила се и цивилна заштита чији су припадници пружили помоћ у облику хране и воде онима који су за вријеме увиђаја остали на мјесту догађаја.

Још увијек није познат узрок несреће, а румунски држављанин налази се у болници Нова Градишка гдје га тестирају на алкохол и дрогу.

Ишао је према БиХ, а више детаља биће познато након првог испитивања.

-Пут је за сада затворен, а саобраћај преусмјерен на друге граничне прелазе. Теретна возила која морају прећи овдје чекају да се пут отвори за саобраћај - додао је Кршић.

Собраћај је преусмјерен на алтернативне правце, а путницима се савјетује да путовање према БиХ наставе на граничним прелазима Славонски Брод, Славонски Шамац и Свилај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана