Воз ударио у "мерцедес", за длаку избјегнута трагедија (ВИДЕО)

ГС
Foto: Скриншот

СТАНАРИ – Путнички воз Жељезница Републике Српске ударио је аутомобил на прелазу у Остружњи Горњој у Станарима и на возилу је причињена већа штета.

Возач није пазио на знакове и тако се нашао на самој прузи.

Возач скупоцјеног возила је у суботу излетио на пругу да би у задњем тренутку кренуо уназад и тако спријечио већу трагедију, што се може видјети на 
сминку који су објавиле Жељезнице Републике Српске.

На сву срећу није било повријеђених у овој незгоди.

Из овог јавног предузећа наводе да саобраћајни знак СТОП мора бити довољан да се возачи друмских возила зауставе приликом наиласка на путни прелаз.

"Приближавањем прелазу пута преко жељезничке пруге, сви учесници у саобраћају дужни су прилагодити кретање возила, како би се безбједно зауставили испред уређаја за давање свјетлосних знакова, којима се најављује приближавање воза", навели су из Жељезница РС.

Додали су да лична непажња возача друмских возила, неопрезно и неодговорно кретање приликом преласка преко пруге као и уништавање жељезничке имовине, најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода, због чега је неопходно и даље указивати на поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима.

"Жељезнице Републике Српске апелују на све учеснике у саобраћају да буду максимално одговорни и савесни, поштују саобраћајне прописе како би сачували животе, личну и безбедност осталих учесника у саобраћају. Сачувајмо животе, будимо одговорни према себи и другима.

Зауставите се испред путног прелаза. Воз увијек има предност", истакли су из овог јавног предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана