Voz udario u "mercedes", za dlaku izbjegnuta tragedija (VIDEO)

GS
Foto: Skrinšot

STANARI – Putnički voz Željeznica Republike Srpske udario je automobil na prelazu u Ostružnji Gornjoj u Stanarima i na vozilu je pričinjena veća šteta.

Vozač nije pazio na znakove i tako se našao na samoj pruzi.

Vozač skupocjenog vozila je u subotu izletio na prugu da bi u zadnjem trenutku krenuo unazad i tako spriječio veću tragediju, što se može vidjeti na 
sminku koji su objavile Željeznice Republike Srpske.

Na svu sreću nije bilo povrijeđenih u ovoj nezgodi.

Iz ovog javnog preduzeća navode da saobraćajni znak STOP mora biti dovoljan da se vozači drumskih vozila zaustave prilikom nailaska na putni prelaz.

"Približavanjem prelazu puta preko željezničke pruge, svi učesnici u saobraćaju dužni su prilagoditi kretanje vozila, kako bi se bezbjedno zaustavili ispred uređaja za davanje svjetlosnih znakova, kojima se najavljuje približavanje voza", naveli su iz Željeznica RS.

Dodali su da lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

"Željeznice Republike Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno odgovorni i savesni, poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali živote, ličnu i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima.

Zaustavite se ispred putnog prelaza. Voz uvijek ima prednost", istakli su iz ovog javnog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana