Велика акција МУП-а Српске: Ухапшено 19 лица, одузето 400 килограма дроге

Јасмина Салопек
Велика акција МУП-а Српске: Ухапшено 19 лица, одузето 400 килограма дроге

ТРЕБИЊЕ - Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске спроводе акцију "Стаза" на подручју Требиња, Фоче и других општина у којој је до сада слободе лишено 19 лица.

За ова лица постоје основи сумње да су извршили кривично дјело организовани криминалитет, у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама и неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе.

Током истраге до сада је одузето више од 400 килограма опојне дроге марихуана, које је ова група прокријумчарила из Црне Горе на подручје БиХ.

У акцији учествују припадници САЈ-а, Жандармерија, Управа криминалистичке полиције, полицијске управе Добој, Бањалука, Требиње, Фоча и Источно Сарајево.

Акција се спроводи под надзором Тужилаштва БиХ а по наредбама Суда БиХ.

Тужилаштво БиХ је саопштило да су на подручју Фоче и Херцеговине у току претреси и хапшења у оквиру полицијске акције у борби против организованог криминала повезаног са неовлаштеним прометом опојних дрога и оружја те да међу осумњиченима има и овлашћених службених лица, која се терете за пружање подршке припадницима организованих криминалних група.

-Мета акција је већи број осумњичених лица која су под истрагом и терете се да су имала подијељене улоге у чињењу тешких кривичних дјела, са остваривањем велике незаконите имовинске користи - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Додају да је на подручју Фоче заплијењена и специјална опрема намијењена за производњу наркотика.

-Акција је усмјерена на лица осумњичена да су дужи временски период вршила кривична дјела организованог криминала повезана са кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина дроге, као и недозвољеног промета оружја, војне опреме и производа двојне намјене.

Према прикупљеним доказима, осумњичена лица која су под истрагом повезана су са организованим криминалним групама из земаља региона – кажу у Тужилаштву.

Тужиоци из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, су на терену, гдје координишу рад овлаштених полицијских службеника.

-Ове активности представљају наставак одлучне борбе против организованих структура нарко-криминала која дјелују у БиХ и земљама региона, а у оквиру акције, остварена је значајна међународна сарадња. У интересу истраге, тужилаштво у овом тренутку не може саопштити више детаља, а више информација биће доступно у наредним данима – додато је у саопштењу Тужилаштва.

"Глас Српске" сазнаје да се ухапшени могу довести у везу са хапшењима у ранијим акцијама "Сториџ 2" и "Транспортер". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана