Вараждин: Аутом покосио полицајаце

Jutarnji.hr
Вараждин: Аутом покосио полицајаце

Вараждин - У филмској потјери која се у понедјељак навече догодила у Стажњевцу крај Иванца мушкарац (33) аутомобилом је налетио на четворицу полицијских службеника , а његов поход спријечен је тек након што су полицајци испалили неколико хитаца у његово возило.

Против њега је поднесена казнена пријава због покушаја тешког убиства.

Како неслужбено сазнајемо, крим полицајци су у понедјељак навече у Стажњевцу вршили одређене контроле те су у склопу свог поступања уочили возило њемачких регистарских ознака како се креће према споменутом мјесту.

Службеним цивилним возилима с плавим ротацијским свјетлима споменути су аутомобил зауставили уз руб цесте, а четири су полицајца у цивилној одјећи, након што су се представили као полицијски службеници, приступила утврђивању идентитета возача.

Возач је међутим у том тренутку аутомобил ставио у погон те нагло стартао и кренуо према полицијским службеницима.

Двојицу полицијских службеника који су се налазили испред самог возила ударио је аутомобилом и пребацио преко предњег дијела возила, а двојицу полицијаца који су се налазили уз бочну страну аутомобила, такође, је ударио при чему су пали на тло.

У том тренутку полицијски службеници су с циљем спречавања бијега возача циљано испалили неколико хитаца из ватреног оружја у ваздух, али возач је наставио возити по оближњој ливади након чега су полицајци испалили и неколико хитаца у возило.

Након тога возач је напокон стао с вожњом те је ухапшен. На мјесту догађаја увиђај је обавила дежурна Жупанијски државни адвокат.

Полицијски службеници су срећом само лакше повријеђени док мушкарац (33) у пуцњави није задобио повреде. Против њега је поднесена казнена пријава због покушаја тешког убиства те је предан притворском надзорнику.

У ПУ вараждинској нису нам могли одати више детаља у вези са случајем нагласивши само да је криминалистичко истраживање везано у току.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана