Varaždin: Autom pokosio policajace

Jutarnji.hr
Varaždin: Autom pokosio policajace

Varaždin - U filmskoj potjeri koja se u ponedjeljak naveče dogodila u Stažnjevcu kraj Ivanca muškarac (33) automobilom je naletio na četvoricu policijskih službenika , a njegov pohod spriječen je tek nakon što su policajci ispalili nekoliko hitaca u njegovo vozilo.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja teškog ubistva.

Kako neslužbeno saznajemo, krim policajci su u ponedjeljak naveče u Stažnjevcu vršili određene kontrole te su u sklopu svog postupanja uočili vozilo njemačkih registarskih oznaka kako se kreće prema spomenutom mjestu.

Službenim civilnim vozilima s plavim rotacijskim svjetlima spomenuti su automobil zaustavili uz rub ceste, a četiri su policajca u civilnoj odjeći, nakon što su se predstavili kao policijski službenici, pristupila utvrđivanju identiteta vozača.

Vozač je međutim u tom trenutku automobil stavio u pogon te naglo startao i krenuo prema policijskim službenicima.

Dvojicu policijskih službenika koji su se nalazili ispred samog vozila udario je automobilom i prebacio preko prednjeg dijela vozila, a dvojicu policijaca koji su se nalazili uz bočnu stranu automobila, takođe, je udario pri čemu su pali na tlo.

U tom trenutku policijski službenici su s ciljem sprečavanja bijega vozača ciljano ispalili nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u vazduh, ali vozač je nastavio voziti po obližnjoj livadi nakon čega su policajci ispalili i nekoliko hitaca u vozilo.

Nakon toga vozač je napokon stao s vožnjom te je uhapšen. Na mjestu događaja uviđaj je obavila dežurna Županijski državni advokat.

Policijski službenici su srećom samo lakše povrijeđeni dok muškarac (33) u pucnjavi nije zadobio povrede. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja teškog ubistva te je predan pritvorskom nadzorniku.

U PU varaždinskoj nisu nam mogli odati više detalja u vezi sa slučajem naglasivši samo da je kriminalističko istraživanje vezano u toku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana