Укинута пресуда у случају "Џенан Мемић", слиједи поступак пред Апелационим вијећем

ГС
Foto: Радио Сарајево

САРАЈЕВО - Апелационо вијеће Суда БиХ је на захтјев Тужилаштва БиХ укинуло ослобађајућу пресуду Зијаду Мутапу и другима у предмету који се односи на околности смрти Џенана Мемића.

Суд БиХ на челу са судијом Бранком Перићем као предсједавајућим вијећа у овом поступку је првостепеном пресудом ослободио Зијада Мутапа, Алису Рамић Мутап, Хасана Дуповца, Јосипа Барића и Муамера Ожеговића да су као организована група учествовали у скривању доказа о страдању младића Џенана Мемића на Илиџи 2016. године.

Након пресуде је адвокат породице Мемић Ифет Ферагет указао на то да она није законита ни правилна, а државно тужилаштво је уложило жалбу која је прихваћена што значи да ће нови претрес бити поновљен, овај пут пред Апелационим вијећем.

Ферагет је потврдио за портал Кликс да је донесена ова одлука, а да су као разлог наведени погрешно утврђено чињенично стање и битне повреде одредаба кривичног закона. Адвокат наводи да је, између осталог, проблем био и у образложењу пресуде судског вијећа.

"Свака пресуда мора имати ваљано образложење, у противном говоримо о произвољној примјени права. Правила поступка и постоје због тога да гарантују доношење правилне и законите пресуде, а кршење тих правила се санкционише укидањем пресуде. То је мала садисфакција. Грађани и сви ми заслужујемо одговорно правосуђа, а она одлука није била уреду", рекао је Ферагет.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана