У акцији "Дијамант" ухапшен и пратилац министра

Н.Т.
У акцији "Дијамант" ухапшен и пратилац министра

САРАЈЕВО - Припадник Дирекције за координацију полицијских тијела Милош Николић један је од ухапшених у акцији "Дијамант" у којој је одузето око 15 килограма спида, потврђено је "Гласу Српске".

Како  је рекао извор близак  истрази осумњичени је пратилац Милоша Лучића министра за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ, а поред њега ухапшене су још три особе те је одузета дрога вриједна неколико десетина хиљада марака.

Федерални медији преносе да је наводно у вријеме хапшења, Николић био на боловању.

Како је саопштено из СИПА по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници СИПА, реализовали су акцију хапшења и претреса више особа, осумњичених за кријумчарење веће количине дроге.

"Ради се о спиду од око 15 килограма, која на илегалном нарко-тржишту у Босни и Херцеговини и иноземству, достиже вриједност од више десетина хиљада КМ", наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ

Осумњичени се терете да су, почетком ове године, организовали групу за извршење кривичних дјела неовлаштеног промета опојних дрога, са јасно подијељеним улогама и задацима, како би вршили кријумчарење већих количина опојних дрога и стицали незакониту имовинску корист.

"Активности су реализоване уз подршку МУП-а РС и МУП-а Кантона Сарајево.

С обзиром да међу осумњиченима има и активни полицијски службеник (ДКПТ БИХ), активности имају и елементе коруптивног дјеловања и злоупотребе полицијских овласти и сазнања", наводе из Тужилаштва.

Из Агенције за истраге и заштиту (СИПА) саопштили су да су јуче у склопу оперативне акције "Дијамант",  на подручју  Градишке, Сарајева и Источног Сарајева реализовали претресе стамбених објеката и покретних ствари на  седам локација.

"Откривено и привремено одузето 15 килограма опојне дроге спеед. Слободе су лишена четири лица, од којих је једно лице полицијски службеник Дирекције за координацију полицијских тијела Босне и Херцеговине, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал, неовлаштена производња и  промет опојним дрогама и злоупотреба службеног положаја или овлаштења прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине", додаје се у саопштењу.

Лица лишена слободе су спроведена у просторије СИПА-е, ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу који ће донијети одлуку о даљим активностима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана