Ухапшено двоје осумњичених за изнуду

Срна
Foto: ГС

САРАЈЕВО - На подручју Сарајева ухапшена су два лица осумњичена за изнуду, саопштено је из Федералне управе полиције.

Ухапшена су лица чији су иницијали В.Б. (23) и М.Б. (41), која су од раније позната правосудним органима, а акција кодног назива "Корнер" извршена је под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево.

 

Ухапшена лица осумњичена су да су у одређеном временском периоду од спортисте познатог сарајевског клуба одузели скупоцијени сат у вриједности од 120.000 евра, те на исти начин покушали одузети наведено возило, у чему су спријечена.

 

По наредби Општинског суда у Сарајеву, припадници Федералне управе полиције су извршили претрес покретних ствари која користе осумњичени и том приликом су пронађени предмети који потичу из кривичног дјела, скупоцијени сат, као и документација за путничко возило "порше панамера", које је предмет овог кривичног дјела.

 

Након криминалистичке обраде у службеним просторијама Федералне управе полиције, ухапшени ће бити предати у надлежност Кантоналном тужилаштву уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

 

У саопштењу се додаје да је ова акција извршена успјешно у веома кратком периоду, од неколико часова, са кориштењем минималних ресурса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана