Uhapšeno dvoje osumnjičenih za iznudu

Srna
Foto: GS

SARAJEVO - Na području Sarajeva uhapšena su dva lica osumnjičena za iznudu, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Uhapšena su lica čiji su inicijali V.B. (23) i M.B. (41), koja su od ranije poznata pravosudnim organima, a akcija kodnog naziva "Korner" izvršena je pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Uhapšena lica osumnjičena su da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocijeni sat u vrijednosti od 120.000 evra, te na isti način pokušali oduzeti navedeno vozilo, u čemu su spriječena.

 

Po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koja koriste osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko vozilo "porše panamera", koje je predmet ovog krivičnog djela.

 

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, uhapšeni će biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

U saopštenju se dodaje da je ova akcija izvršena uspješno u veoma kratkom periodu, od nekoliko časova, sa korištenjem minimalnih resursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana