Ухапшени осумњичени за шверц дроге из региона у ЕУ: Тужилаштво о детаљима акције „Транспортер“

Небојша Томашевић
Ухапшени осумњичени за шверц дроге из региона у ЕУ: Тужилаштво о детаљима акције „Транспортер“

БАЊАЛУКА - Активности у акцији „Транспортер“ усмјерене су на шест лица осумњичених да су, као организатори и чланови организоване криминалне групе, дуже вријеме вршила кривична дјела организованог криминала повезана са кријумчарењем и прометом дрога, као и кријумчарењем дрога из сусједних земаља ради даље препродаје у БиХ, те даље дистрибуције према илегалном нарко-тржишту земаља Европске уније.

Навели су то у Тужилаштву БиХ којима је предато шест осумњичених, који су ухапшени у акцији „Транспортер“, међу којима има активних и бивших полицијских службеника.

-У питању је борба против организованог криминала повезаног са коруптивним кривичним дјелима и злоупотребом полицијских капацитета. Акција је усмјерена и на оне који су користећи службени положај помагали овим осумњиченим да не буду откривени, спречавањем доказивања и злоупотребом положаја или овлашћења – додали су у Тужилаштву.

Међу ухапшенима је и Бојан Цвијетић, бивши савјетник некадашњег министра безбједности БиХ Драгана Мектића, који је раније осумњичен за шверц великих количина дроге.

Незванично, слободе су лишени и инспектори из Полиицијске управе Бањалука Данијел Ковачић и Миладин Вучић, те Младен Миловановић, Предраг Ватреш и Синиша Вукашиновић.

Они се сви наводно повезују са Петром Дукићем који је раније обуваћен овом акцијом и осумњичен за шверц велике количине наркотика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана