Ухапшен осумњичени за крађу тешку скоро 14.000 КМ, полиција трага за саучесником

Срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА - Полиција је у Новом Граду ухапсила лице чији су иницијали З.Љ. из ове општине које се сумњичи да је прошле године из стана у Бањалуци украло ствари и новац, чиме је нанијело штету у износу од 13.850 КМ.

Ово лице је ухапшено јуче, док је потрага расписана за лицем чији су иницијали П.З. из Новог Града, који се сумњичи да је заједно са З.Љ. починило ово кривично дјело, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ова лица се сумњиче да су на подручју Града Бањалука у септембру 2020. године, провалили у стан, те отуђили златни накит, ручни сат, као и већу количину новца.

Извршен је претрес куће, возила, као и других просторија на подручју општине Нови Град, које користе осумњичена лица и том приликом је пронађен и одузет провалнички алат, аутоматска пушка, ручна бомба, већа количина муниције, ручни сат, златни накит и више мобилних телефона, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

О догађају је обавијештен дежурни окружни тужилац, који је наложио полицијским службеницима да након комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука у редовној процедури доставе извјештај о почињеном кривичним дјелима тешка крађа, израђивање и набављање оружја и средстава намјењених за извршење кривичних дјела и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана