Uhapšen osumnjičeni za krađu tešku skoro 14.000 KM, policija traga za saučesnikom

Srna
Foto: gs

BANjALUKA - Policija je u Novom Gradu uhapsila lice čiji su inicijali Z.Lj. iz ove opštine koje se sumnjiči da je prošle godine iz stana u Banjaluci ukralo stvari i novac, čime je nanijelo štetu u iznosu od 13.850 KM.

Ovo lice je uhapšeno juče, dok je potraga raspisana za licem čiji su inicijali P.Z. iz Novog Grada, koji se sumnjiči da je zajedno sa Z.Lj. počinilo ovo krivično djelo, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Ova lica se sumnjiče da su na području Grada Banjaluka u septembru 2020. godine, provalili u stan, te otuđili zlatni nakit, ručni sat, kao i veću količinu novca.

Izvršen je pretres kuće, vozila, kao i drugih prostorija na području opštine Novi Grad, koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom je pronađen i oduzet provalnički alat, automatska puška, ručna bomba, veća količina municije, ručni sat, zlatni nakit i više mobilnih telefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

O događaju je obaviješten dežurni okružni tužilac, koji je naložio policijskim službenicima da nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka u redovnoj proceduri dostave izvještaj o počinjenom krivičnim djelima teška krađa, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namjenjenih za izvršenje krivičnih djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana