Убио оца на Ускрс прије три године па комшијама рекао да је у затвору

Блиц
Убио оца на Ускрс прије три године па комшијама рекао да је у затвору

СУБОТИЦА - Јожефу М. (37) из Суботице, осумњиченом да је прије три године након вербалног сукоба лопатом убио оца Јожефа М. у њиховој породичној кући у улици Филипа Филиповића у суботичком крају Српски шор, након хапшења у понедјељак 10. јуна полиција је одредила задржавање до 48 сати након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен у Више јавно тужилаштво.

Како је полиција саопштила, због сумње да је млађи Јожеф убио оца, урађен је претрес куће и других просторија и у помоћној просторији, тачније у подруму, пронађено је беживотно тијело старијег Јожефа.

У улици у којој су живјели несрећни отац и син који му је пресудио влада шок и невјерица. Комшиница која живи у кући поред мјеста убиства каже да је убијени Јожеф волио да попије, али је био јако добар човјек, док за његовог сина Јожефа, који га је често тукао, нема ниједну лијепу ријеч. За "Блиц" каже да се убиство догодило прије три године за католички Ускрс.

-Примјетили смо да нема старијег комшије, а млађи нам је сложио причу да му је отац у затвору. Прво је рекао да је нашао неку жену у Чантавиру, па да је код неког друга, а онда да је у затвору. Мислили смо да је стварно у затвору јер се дешавало да га пијаног на бициклу прати милиција. Послије је тврдио да му се отац у затвору разболио. То је нама у почетку пило воду - каже комшиница.

Јожеф млађи је рекао комшијама да ће отац да изађе из затвора 4. априла ове године, међутим, како и даље нису виђали човјека, један од комшија је потегао везе и провјерио је да ли је заиста у затвору.

-Утврђено је да старији није био ниједан дан у затвору. Једино је млађи Јожеф заиста био у затвору због туче. Јуче сам пратила унука и видјела га да стоји ту. Стајао је мртав хладан. Цијелу кућу је уништио, повадио је гријање, све продао. Када су дигли подрум каже комшија да су се видјеле ноге старијег Јожефа. Убио га је лопатом, ово је страшно заиста - каже комшиница.

Према ријечима комшија, цијелу кућу је распродао, уништио намјештај, струју, централно гријање.

-Као комшије нису били уопште лоши, поготово старији, али син је стално тукао оца, а отац то никада није пријављивао. Бар да је пријавио, можда не би дошло до свега овога. Ово је кућа старог Јожефа и једном сам му рекла да не смије то све да трпи. Син који га је убио је некада био нормалан, али је имао удес. Мотором је ударио у бетон, пукла му је лобања, био је у коми и послије тога смо сви примјетили да нешто није у реду с њим - каже комшиница.

Друге комшије додају да је убијени Јожеф имао још једног сина, али он није долазио у посјету оцу и брату.

-Живим ту више од 20 година никада нисам видјела другог сина да им долази. Нису браћа била у добрим односима, а син који је убио оца није био запослен, радио је по кућама, помогао је у улици, дрва и угаљ је убацивао. Недавно се запослио и разносио је робу, али је морао да иде у затвор на 10 дана, ваљда због туча и добио је отказ. У задње вријеме сам га чула само увече док је лупао намјештај, растављао га је - прича станарка улице Филипа Филиповића у Суботици.

 

Питао за кобасице

На подруму, у који је бацио тијело убијеног Јожефа, налазила се тешка плоча због чега је током увиђаја било тешко и отворити га.

-Једва су дигли поклопац, нека фосна је била горе. Набацао је свашта на тај отвор. Јожеф млађи је прави глумац, три године нас је све лагао. Замислите, када је ухапшен и када је излазио питао је полицију да ли може да узме кобасице из шпајза. Недавно је била свадба у улици и стајали смо пред капијом и рекао ми је да се жени 17. августа. Питам га за кога, рекао је да има дјевојку која му је долазила. Али, људи моји, онако хладнокрвно да стоји јуче, то никада нећу заборавити - прича шокирана жена из Суботице.

Према њеним ријечима, тог дана када је убијен Јожеф је комшији платио 50 јаја, али није дошао по њих.

На крају се појавио његов син, за ког се сумња да га је убио.

-Питао га је комшија гдје му је тата и рекао је да је опет пијан и да не може да дође. Узео је јаја и отишао као да ништа није било. Раније смо чули да се свађају, али нико није могао да замисли да ће га убити - у невјерици је жена која је видјела полицију и Јожефа приликом хапшења, пише "Блиц".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана