Ubio oca na Uskrs prije tri godine pa komšijama rekao da je u zatvoru

Blic
Ubio oca na Uskrs prije tri godine pa komšijama rekao da je u zatvoru

SUBOTICA - Jožefu M. (37) iz Subotice, osumnjičenom da je prije tri godine nakon verbalnog sukoba lopatom ubio oca Jožefa M. u njihovoj porodičnoj kući u ulici Filipa Filipovića u subotičkom kraju Srpski šor, nakon hapšenja u ponedjeljak 10. juna policija je odredila zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden u Više javno tužilaštvo.

Kako je policija saopštila, zbog sumnje da je mlađi Jožef ubio oca, urađen je pretres kuće i drugih prostorija i u pomoćnoj prostoriji, tačnije u podrumu, pronađeno je beživotno tijelo starijeg Jožefa.

U ulici u kojoj su živjeli nesrećni otac i sin koji mu je presudio vlada šok i nevjerica. Komšinica koja živi u kući pored mjesta ubistva kaže da je ubijeni Jožef volio da popije, ali je bio jako dobar čovjek, dok za njegovog sina Jožefa, koji ga je često tukao, nema nijednu lijepu riječ. Za "Blic" kaže da se ubistvo dogodilo prije tri godine za katolički Uskrs.

-Primjetili smo da nema starijeg komšije, a mlađi nam je složio priču da mu je otac u zatvoru. Prvo je rekao da je našao neku ženu u Čantaviru, pa da je kod nekog druga, a onda da je u zatvoru. Mislili smo da je stvarno u zatvoru jer se dešavalo da ga pijanog na biciklu prati milicija. Poslije je tvrdio da mu se otac u zatvoru razbolio. To je nama u početku pilo vodu - kaže komšinica.

Jožef mlađi je rekao komšijama da će otac da izađe iz zatvora 4. aprila ove godine, međutim, kako i dalje nisu viđali čovjeka, jedan od komšija je potegao veze i provjerio je da li je zaista u zatvoru.

-Utvrđeno je da stariji nije bio nijedan dan u zatvoru. Jedino je mlađi Jožef zaista bio u zatvoru zbog tuče. Juče sam pratila unuka i vidjela ga da stoji tu. Stajao je mrtav hladan. Cijelu kuću je uništio, povadio je grijanje, sve prodao. Kada su digli podrum kaže komšija da su se vidjele noge starijeg Jožefa. Ubio ga je lopatom, ovo je strašno zaista - kaže komšinica.

Prema riječima komšija, cijelu kuću je rasprodao, uništio namještaj, struju, centralno grijanje.

-Kao komšije nisu bili uopšte loši, pogotovo stariji, ali sin je stalno tukao oca, a otac to nikada nije prijavljivao. Bar da je prijavio, možda ne bi došlo do svega ovoga. Ovo je kuća starog Jožefa i jednom sam mu rekla da ne smije to sve da trpi. Sin koji ga je ubio je nekada bio normalan, ali je imao udes. Motorom je udario u beton, pukla mu je lobanja, bio je u komi i poslije toga smo svi primjetili da nešto nije u redu s njim - kaže komšinica.

Druge komšije dodaju da je ubijeni Jožef imao još jednog sina, ali on nije dolazio u posjetu ocu i bratu.

-Živim tu više od 20 godina nikada nisam vidjela drugog sina da im dolazi. Nisu braća bila u dobrim odnosima, a sin koji je ubio oca nije bio zaposlen, radio je po kućama, pomogao je u ulici, drva i ugalj je ubacivao. Nedavno se zaposlio i raznosio je robu, ali je morao da ide u zatvor na 10 dana, valjda zbog tuča i dobio je otkaz. U zadnje vrijeme sam ga čula samo uveče dok je lupao namještaj, rastavljao ga je - priča stanarka ulice Filipa Filipovića u Subotici.

 

Pitao za kobasice

Na podrumu, u koji je bacio tijelo ubijenog Jožefa, nalazila se teška ploča zbog čega je tokom uviđaja bilo teško i otvoriti ga.

-Jedva su digli poklopac, neka fosna je bila gore. Nabacao je svašta na taj otvor. Jožef mlađi je pravi glumac, tri godine nas je sve lagao. Zamislite, kada je uhapšen i kada je izlazio pitao je policiju da li može da uzme kobasice iz špajza. Nedavno je bila svadba u ulici i stajali smo pred kapijom i rekao mi je da se ženi 17. avgusta. Pitam ga za koga, rekao je da ima djevojku koja mu je dolazila. Ali, ljudi moji, onako hladnokrvno da stoji juče, to nikada neću zaboraviti - priča šokirana žena iz Subotice.

Prema njenim riječima, tog dana kada je ubijen Jožef je komšiji platio 50 jaja, ali nije došao po njih.

Na kraju se pojavio njegov sin, za kog se sumnja da ga je ubio.

-Pitao ga je komšija gdje mu je tata i rekao je da je opet pijan i da ne može da dođe. Uzeo je jaja i otišao kao da ništa nije bilo. Ranije smo čuli da se svađaju, ali niko nije mogao da zamisli da će ga ubiti - u nevjerici je žena koja je vidjela policiju i Jožefa prilikom hapšenja, piše "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana