Убили мушкарца па подијелили 400.000 евра: Полиција разријешила двије године стар случај

СРНА
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ - Загребачка полиција разријешила је убиство педесетосмогодишњака чији је нестанак пријављен 2022. године за које су осумњичени Нијемац /57/ који живи у Хрватској и жена /61/ како би прикрили продају некретнине оштећеног и задржали противправну имовинску корист од 400.000 евра коју су међусобно подијелили.

Из загребачке полиције саопштено је да је шездесетједногодишњакиња осумњичена да је, с циљем прибављања знатне имовинске користи за себе и за осумњиченог педесетседмогодишњака, фалсификовала исправе на основу којих је, као пуномоћник продаваоца оштећеног продала пословни простор у Дубровнику за 400.000 евра.

Сумња се да су потом Нијемац и шездесетједногодишњакиња намамили оштећеног у унајмљени стан гдје су га усмртили како би прикрили продају његове некретнине и задржали знатну противправну имовинску корист.

Након криминалистичке истраге полицајци су осумњичене особе предали притворском надзорнику у законском року, док је кривична пријава поднесена Жупанијском државном тужилаштву у Великој Горици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана