Ubili muškarca pa podijelili 400.000 evra: Policija razriješila dvije godine star slučaj

SRNA
Foto: Ilustracija

ZAGREB - Zagrebačka policija razriješila je ubistvo pedesetosmogodišnjaka čiji je nestanak prijavljen 2022. godine za koje su osumnjičeni Nijemac /57/ koji živi u Hrvatskoj i žena /61/ kako bi prikrili prodaju nekretnine oštećenog i zadržali protivpravnu imovinsku korist od 400.000 evra koju su međusobno podijelili.

Iz zagrebačke policije saopšteno je da je šezdesetjednogodišnjakinja osumnjičena da je, s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi za sebe i za osumnjičenog pedesetsedmogodišnjaka, falsifikovala isprave na osnovu kojih je, kao punomoćnik prodavaoca oštećenog prodala poslovni prostor u Dubrovniku za 400.000 evra.

Sumnja se da su potom Nijemac i šezdesetjednogodišnjakinja namamili oštećenog u unajmljeni stan gdje su ga usmrtili kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Nakon kriminalističke istrage policajci su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, dok je krivična prijava podnesena Županijskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana