Убице сарајевских полицајаца ускоро пред судом

Г.С.
Убице сарајевских полицајаца ускоро пред судом

САРАЈЕВО - Ускоро почетак суђења Сави Маринковићу, Александру Мацану и Марку Трифковићу, оптуженима за ликвидацију Адиса Шеховића и Давора Вујиновића

У Кантоналном суду Сарајево за понедјељак, 30. јануар, заказана је статусна конференција у предмету против Саве Маринковића, Александра Мацана и Марка Трифковића, оптужених за убиство припадника МУП-а Кантона Сарајево Адиса Шеховића и Давора Вујиновића 2018. године.

Према ријечима судије Игора Тодоровића, предсједавајућег Вијећа, на статусној конференцији биће договорена динамика заказивања главних претреса те одређен датум почетка суђења.

Оптужени се терете да су 26. октобра 2018. године у насељу Алипашино Поље у 4.20 сати, а након што су их полицијски службеници затекли у крађи возила Голфа у Гетеовој улици, испалили најмање 20 хитаца у Шеховића и Вујиновића, који су се налазили у службеном аутомобилу.

Адис Шеховић је од задобивених повреда одмах преминуо, док је Давор Вујиновић тешко рањен те је након неколико сати подлегао повредама. Послије четири године интензивне и комплексне истраге Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је оптужницу која је потврђена у децембру прошле године.

Међу доказима су, између осталог, и дијелови аутомобила Сеат Леон, као и дијелови пушкомитраљеза с 20 чахура из којег су убијени полицајци, а који су пронађени закопани на Палама. Подизању оптужнице допринијела је и сарадња Александра Мацана с правосуђем, док се остала двојица бране шутњом, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана