Ubice sarajevskih policajaca uskoro pred sudom

G.S.
Ubice sarajevskih policajaca uskoro pred sudom

SARAJEVO - Uskoro početak suđenja Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, optuženima za likvidaciju Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

U Kantonalnom sudu Sarajevo za ponedjeljak, 30. januar, zakazana je statusna konferencija u predmetu protiv Save Marinkovića, Aleksandra Macana i Marka Trifkovića, optuženih za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine.

Prema riječima sudije Igora Todorovića, predsjedavajućeg Vijeća, na statusnoj konferenciji biće dogovorena dinamika zakazivanja glavnih pretresa te određen datum početka suđenja.

Optuženi se terete da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje u 4.20 sati, a nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila Golfa u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u Šehovića i Vujinovića, koji su se nalazili u službenom automobilu.

Adis Šehović je od zadobivenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen te je nakon nekoliko sati podlegao povredama. Poslije četiri godine intenzivne i kompleksne istrage Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu koja je potvrđena u decembru prošle godine.

Među dokazima su, između ostalog, i dijelovi automobila Seat Leon, kao i dijelovi puškomitraljeza s 20 čahura iz kojeg su ubijeni policajci, a koji su pronađeni zakopani na Palama. Podizanju optužnice doprinijela je i saradnja Aleksandra Macana s pravosuđem, dok se ostala dvojica brane šutnjom, prenosi Avaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana