У Окружном суду у Бањалуци осуђен Мустафа Хасанбашић: За напад на полицајце 13 година робије

Н.Т.
У Окружном суду у Бањалуци осуђен Мустафа Хасанбашић: За напад на полицајце 13 година робије

БАЊАЛУКА - Мустафа Хасанбашић, звани Мућа (42) из Тешња осуђен у поновљеном поступку у Окружном суду у Бањалуци на 13 година затвора због више кривичних дјела и покушаја убиства полицајаца на које је пуцао у мјесту Главице код Добоја.

Суђење је поновљено након што је Врховни суд Републике Српске лани у октобру укинуо ранију пресуду којом је оптужени био осуђен на 14 година затвора.

Према пресуди, Хасанбашић је 9. марта 2018. године заједно са Бењамином Ћостовићем, који је признао кривицу и осуђен на годину и по затвора, напао полицијску патролу у којој су били Нермин Суљић и Алмир Заимовић. Двојац је патролу напао када су их полицајци уочили, у мјесту Главица код Добоја, како конзумирају спид и амфетамин и препакују наркотике. Дрога је била власништво Хасанбашићева, који је чим је угледао полицију кренуо да бјежи јер је за њим била расписана потјерница због избјегавања затворске казне.

Током бијега одбацио је торбу из које је извадио пиштољ, а у њој је оставио  пакетиће спида. Полицајци су му наредили да стане, а он се окренуо и испалио хитац према њима. Док је Хасанбашић бјежао, Ћостовић је пришао полицајцима и песницом ударио полицајца Суљића, усљед чега је он из пиштоља нехотице испалио хитац. Ћостовић је покушао да полицајцу отме оружје, али је савладан. Хасанбашић је за то вријеме побјегао у Добој, гдје је његова познаница С. С. позвала такси за њега. Након доласка возила, Хасанбашић је таксисти Здравку Г. рекао да га вози у мјесто Приједел.

Током вожње наишли су на полицијски пункт и Хасанбашић је пиштољем запријетио таксисти да га обиђе и не стаје. Када је видио да возилу прилази полицајац, он је таксисту истјерао, сјео за волан те кренуо да бјежи.

Полицајац Станко Ђ. је запуцао на возило, али је Хасанбашић побјегао. Откривен је у мјесту Палучак код Јабланице, гдје је и ухапшен.

Хасанбашић је познат по чињењу кривичних дјела, а Врховни суд ФБиХ 2007. године правоснажно га је осудио на седам година робије јер је 1997. у Цириху убио Италијана Ђузепеа Сиду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана