У болници шест повријеђених у судару у Тузли, двоје на респиратору

ГС
У болници шест повријеђених у судару у Тузли, двоје на респиратору

ТУЗЛА - У Универзитетском клиничком центру у Тузли хоспитализовано је шест особа које су повријеђене у тешкој саобраћајној несрећи која се ноћас догодила у том граду.

Како је потврђено за Кликс, сви су тешко повријеђени док су двије особе у најтежем стању прикључене на респиратор.

Сат и десет минута након поноћи, у тузланском насељу Солана догодила се тешка саобраћајна несрећа у којој је седам особа задобило повреде.

Портпарол тузланског УКЦ-а Ерсија Ашчерић–Мујединовић је казала да су сви пацијенти са политраумом и тешким тјелесним повредама и они се налазе у Јединици интензивне терапије Клинике за анестезиологију и реаниматологију.

Ашчерић-Мујединовић је прецизирала да су двије особе у најтежем стању те су оне прикључене на апарате за вјештачко дисање.

-Пацијент Ђ.Д. (21) задобио је повреде главе, оперисан је и налази се на респиратору. Повреде главе, грудног коша и кичме задобио је пацијент М. В. који је оперисан и налази се на респиратору. Пацијентица Г.М. рођена (26) године задобила је повреде вратне кичме и горњих екстремитета, код ње је планиран оперативни захват и пацијентица самостално дише - навела је Ашчерић – Мујединовић

Мушкарац Д.А. (27) задобио је повреде грудног коша, кичме и абдомена те је тренутно у току оперативни захват. Пацијенткиња М.Р. (37) адобила је повреде главе, кичме и абдомена, самостално дише те је планиран оперативни захват.

-Пацијент М.Е. (23) је хоспитализован у Клиници за торакалну хирургију због повреде ребра, свјестан је и комуникативан, а у току је додатна дијагностика - додала портпаролка тузланског УКЦ-а.

На кућно лијечење је отпуштен пацијент М.К. рођен 2002. године, који је обрађен на пријему Клинике за ортопедију и трауматологију.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана